צוואות

צוואות

לדאוג לעתיד היקרים לנו

צוואות

אם חשוב לכם לקבוע מה ייעשה בנכסים שלכם לאחר לכתכם, עליכם לערוך צוואה. נכון, ישנו חוק בישראל (חוק הירושה), שלפיו בן/ בת הזוג שלכם וילדיכם יירשו אתכם לאחר מותכם, אבל אי הבהירויות וסכסוכי הירושה רבים, מרים ואף מפרקים משפחות. רוצים לסדר את הירושה לפי ראות עיניכם ולהבטיח שרצונכם יתמלא לאחר לכתכם בשלום? רק צוואה ברורה ומקיפה תבטיח זאת.

מה קובע החוק?

חוק הירושה קובע כי באין צוואה, יועברו נכסיו של הנפטר לבן/ בת זוגו ולילדיו. אך מה קורה במצבים מורכבים בהם הזוג לא היה נשוי, או ישנם ילדים מנישואים קודמים, או מסיבה מסוימת רוצה אדם לחלק את ירושתו בצורה שונה מזו הקבועה בחוק?

על פי חוק הירושה תשכ”ה-1965 אדם יכול להבטיח את רצונו לאחר מותו על ידי עריכת צוואה על פי כללי החוק. עורך הצוואה יכול לקבוע כיצד ומתי יחולק רכושו, ולהבטיח מראש עניינים כגון:

  • מה לחלק למי, במדויק
  • מידת הגמישות בה יוכלו יורשיו לנהוג בנכסים
  • מניעת ירושה מבן / בת זוג בהליך גירושים מתמשך
  • הגדרת תנאים לירושה (למשל, הורשת דירה שאין למוכרה לפני מותו של אדם אחר)
  • כיצד לטפל בנכסים דיגיטליים
  • נושאי קבורה
  • ועוד

למנוע מראש ריבים במשפחה

הצוואה חשובה לא רק עבור המוריש, אלא גם עבור משפחתו ויורשיו האחרים, אם ישנם כאלה. הניסיון מראה שפעמים רבות, ללא הוראה מפורשת הניתנת בצוואה, מתגלעים בין הטוענים לירושה אי הסכמות שעלולים לגלוש לריבים מרים. כשישנה צוואה ברורה, השאלות לגבי רצון המת נפתרות, וכל שנותר לעשות הוא לפעול לפיו.

על מנת לוודא שלא נותרים חילוקי דעות משמעותיים חשוב שאת הצוואה יערוך עורך דין מומחה לעניין, ולוודא שהמסמך מקיף וכולל את כל נכסיו הקיימים והעתידיים של המוריש, שזהות היורשים מצוינת בבירור וכך גם אופן החלוקה ותנאיה.

צוואה הדדית

בני זוג שמעוניינים לדאוג זה לזה לאחר מותם, יכולים לבחור באפשרות של צוואה הדדית. צוואה כזו מורה על הורשת הרכוש לאחר מות אחד מבני הזוג לבן הזוג השני, תוך התחייבות שלאחר מותו של השני, יעברו הנכסים לילדים. מקרים של צוואות הדדיות עשויים להיות נפיצים יותר, ועורך דין מנוסה ידע למזער את אי הבהירויות, לנטרל את סימני השאלה, ולמנוע סכסוכים עתידיים.